Zelfs Kenia laat hongersnood ontstaan

door Arjen Westra in Marsabit Voor 3,5 miljoen Kenianen dreigt hongersnood door voortdurende droogte. Honderdduizenden dieren en tientallen mensen zijn al omgekomen. “Dit zagen we al maanden aankomen. Maar onze regering kiest wederom voor

Banaan en sinaasappel slaags over grondwet

door Arjen Westra in Nairobi Kenianen gaan vandaag naar de stembus om zich uit te spreken over de nieuwe grondwet. Als ‘de Bananen’ winnen, krijgen de Kenianen na 43 jaar onafhankelijkheid een nieuwe grondwet.

Vrede in Oost-Congo is maar schijn

‘We hebben geluk, ze zijn nog niet dronken’ door Arjen Westra vanuit Goma en Bukavu In Congo heerst vandaag officieel vrede. De belangrijkste rebellenleiders zijn vertegenwoordigd in een overgangsregering van nationale eenheid en er

De Nederlanders en de Keniaanse windmijn

door Arjen Westra Een windenergie project is eerder iets dat je met de Nederlandse polders associeert dan met een Keniaanse lavawoestijn. Toch bouwt een Nederlands consortium sinds 2006 aan het grootste windenergieproject van Afrika.

Zure suiker

door Arjen Westra in Mumia’s Keniaanse suikerboeren zien hun inkomen verdrievoudigen nu de Europese Unie de hoeveelheid heeft verhoogd die het land mag exporteren. Wat een mooi begin zou dat zijn van een verhaal.
If my luck is bad And his aim is straight I will leave my life On the killing field You can see me die On the nightly news As you settle down To your evening meal….